söndag 6 september 2009

72. Jakten på en forward

Fortsätter i Silly-tagen...

I Örnsköldsviks Allehandas tidningsupplaga den 5 September 2009 kan man läsa att det imorgon (Måndag 7 September 2009) skall hållas ett styrelsemöte hos Modo Hockey där man bland annat skall se över ifall ekonomin tillåter rekryterandet av en till forward. Detta kan betyda två saker:


- Ryktet som florerat att Modo har en överenskommelse med en NHL-spelare, som i så fall skulle spela för Modo om han inte tog en plats i NHL, är helt bogus.

- Ryktet stämmer och Modo vill ha in ytterligare en spelare.

Alternativ ett känns som troligast, eller vad säger ni?


Allt är hur som haver inte katastrof för det, då det finns några stycken spelare kvar som säkerligen skulle göra det bra i den finaste av dressar. Jag tog mig friheten att scouta lite, och då är kriteriet att det ska vara en målskytt.

Mark Mancari
, 24 år, kanadensare/italienare Högerfattad halvkanadensare som är omskolad från back till forward. Hade en bra säsong i Rochester Americans i AHL och fick även prova på spel i NHL för Buffalo Sabres. Mark vill enligt The Buffalo News spela i NHL. På plussidan finns en ruskigt skott och ett fysiskt spel, men ett minus är att han inte är en bra skridskoåkare, utan tämligen långsam.

Steve Kariya
, 31 år, kanadensare Pauls bror och tidigare Frölunda stjärna turned flopp återfann sin poängproduktion i HPK i SM-Liiga förra året. Här har vi en spelare som är fruktansvärt snabb och har möjligheten att få saker att hända även i hög fart. Även Steve är högerfattad. En nackdel är dock att han inte ens är 170 cm lång och knappast bidrar med ett fysiskt spel.

Patrick Yetman
, 28 år, kanadensare Behöver ingen närmare presentation. Vill stanna i Sverige och fick senast nobben av Brynäs som har fullt mannskap på forwardssidan. Undertecknad tror att Patrick skulle kunna skina igen i den spelstil som Modo kommer att använda sig av, men även här är nackdelen att han är tämligen kort och helt ofysisk. Bör dock inte kosta mycket pengar alls.

Michel Ouellet, 27 år, kanadensare En fransk-kanadensare (inte dubbla medborgarskap) som är kapabel att göra väldigt mycket poäng, som han visat både i NHL och AHL. Problemet med Michel är att det är bara det som är bra i princip. Inte en fysisk spelare och heller inte särskilt skridskoskicklig.

Eric Boguniecki, 34 år, amerikan Är en OK poängplockare, inte mer, men det finns annat som man glädjs åt av Eric. Väldigt svår att ta pucken av, spelar fysiskt och har en typisk nordamerikansk attityd. Han är dock också väldigt liten.

Kimmo Kuhta
, 34 år, finländare Har under flera år varit en pålitlig poängplockare i Finland och även i Schweiz under en säsong. Väldigt duktig skridskoåkare men även här en ofysisk spelare. Har ryktats till Elitserien under sommaren. Sen finns det två wildcards...

Fredrik Bremberg
, 36 år, svensk Har aldrig lyckats utanför Stockholm och är tämligen gammal men att han har riktiga spetskvalitéer i det offensiva spelet kan ingen säga någonting om. Dock ingen jag personligen vill se i Modo.

Mika Hannula
, 30 år, svensk Bra skridskoåkare och spelar med hög intensitet. Är dock ingen pålitlig poängplockare.

Summa sumarum, det finns en hel del dugliga spelare kvar på marknaden och några av dessa skulle säkerligen passa väldigt bra i Modo. Undertecknad skulle välja någon av Kariya, Yetman, Mancari eller Kuhta. Alternativet finns även att ha is i magen och vänta och se ifall det kommer trevligare alternativ under säsongen, men det är ett riskfyllt spel.

3 kommentarer:

Anonym sa...

borde inte Haydar vara med på din lista?

Nikki Nine sa...

Räknar inte med Haydar i och med att han har kontrakt med Colorado, men han får väl ses som en möjlighet ifall han inte tar plats i NHL och inte vill spela i AHL.

Anonym sa...

Nej nej - inte Hannula. Han är en habil skridskoåkare och halvhyfsad forward men på sidan av isen så får du en mardrömskombination av Döme, Krizan och Tussilago x10.