torsdag 17 september 2009

77. Extra! Vår VD som fjortis!

Det tycks väl redan råda konsensus om att de rekryteringsansvariga för vår nye VD har gjort ett kanonjobb, så det är inte så mycket att orda om här.

Han har erfarenhet från tjänsteproducerande företag med tusentals kunder av skiftande storlek och karaktär, såsom Hertz och Scandic Hotels. Han har en karriär som är byggd helt och hållet utanför Örnsköldsvik och dess Rotary-kontakter och dessutom en sportslig bakgrund i föreningen som pojklagsspelare samt ungdomstränare i Trångsunds IF.

Kort och gott kan man säga att MoDo har fått sin första VD som man med rätta kan ställa höga krav på.

Ingen som sett intervjun på MoDo-TV har väl heller undgått Anders Trollsås största personliga idrottsminne och som enda MoDo-media (officiell som inofficiell) kan då Blogg: Mod & Hjärta, med hjälp av den samling av klubbtidningar som donerats av Östen Högman, återge vår nye VD som fjortis, just i MoDo-Cupen 1977. Klicka på bilderna för att se större versioner.6 kommentarer:

hellge sa...

På den nedre bilden ser man en back med klassiskt fult munnskydd som jagar mot VD Trollsås. På magen står det NSA 76.

Med lite sökning hittade jag detta: "Vem minns NSA-76? Nacka SK med 23 säsonger i högsta serien kvalade till ES, 75/76. Kom dock sist i kvalet som togs hem av IF Björklöven och Örebro IK. Men nu skulle man spänna musklerna ytterligare och slog inför säsongen 76/77 sina påsar ihop med IK Skuru (en säsong i högsta serien) samt Atlas Diesels IF (5 säsonger i högsta serien, bl. a med Rolle Stoltz). NSA-76 såg dagen ljus men roligare än så blev det aldrig. Efter ett antal säsonger som mitten/kölag ombildas laget till Nacka HK i början på 80-talet. I slutet av samma decennium gör man en säsong i Allsvenskan samt har Mats Sundin spelande i laget. I början av 90-talet försvinner sedan laget helt ut i pereferin."

Mikael sa...

Om jag inte minns fel spelade Trollis även rockgitarr när det begav sig. Och han var populär bland tjejerna :-)

hellge sa...

"Och han var populär bland tjejerna"

Till skillnad från den förre VD:n, han åt som bekant dem till frukost.

Läge för en intervju alltså, då menade jag inte ur ett tjejmagnetperspektiv, utan ett gitarristperspektiv.

Vi får se vad vi kan skaka fram...

Anonym sa...

Denna den bästa av MoDo bloggar....varför uppdaterar ni oftare? Duger inte att skriva en gånf i månaden!

Björn W sa...

Hej Anonym och tack för ditt beröm.

Anledningen till att vi skriver o-frekvent är att vi har en grundläggande filosofi att inte skriva om vi inte har material, tid eller energi att prestera en text. Det är självklart så att det går ut över våra besökssiffror, men å andra sidan så är det ingen av oss som i första hand har en ambition om att bli kända skribenter. Vi har alla jobb eller utbildning samt familjeåtaganden som vi prioriterar före bloggen.

Det här innebär dock att vi aldrig behöver ta något drastiskt eller förhastat beslut om nedläggning av bloggen, då vi alltid kommer att komma tillbaka och det alltid kommer att finnas saker att skriva om.

Själv tänkte jag publicera min första text om "MoDos 10 viktigaste matcher genom tiderna" i helgen. Det kan ju vara skönt som lite plåster på såren till det som pågår i nutid, åtminstone.

Bisterfinnen sa...

Vilka grymt snygga sjuor på knäna. Återinför, med tidningen 7 som stolt sponsor, på Timmys knän, omedelbums! :-)