fredag 11 september 2009

75. Ugly goal och direkt på mål

Äntligen! får vi väl säga.

Jag var på ett föräldramöte för MODO Hockey härom dan. Förutom information om vilken åkyta man bör ha, skålens djup, nya hockeybrallor och ragga sponsorer sipprade det ut information om att MODO har bestämt sig för att utbilda orädda hockeyspelare som går direkt på mål och dessutom tillåts göra fula mål. Lägg därtill, att man sedan en tid också bestämt sig för att bli självförsörjande på målvakter. Dessa punkter sammantaget gör att MODO tätat till en stor läcka i organisationen.

Fler än fem plantor

Det är svårt att ranka de viktigaste besluten i föreningen, men detta är tveklöst ett viktigt. Som jag förstår det har man tagit fram fem fokusområden som ska genomsyra klubbens ungdomsverksamhet. Man kallar dem för ”fem plantor”, två av dessa plantor är just att utbilda oömma spelare som törs gå direkt på mål och dessutom älskar att göra ful mål, ju fulare, desto bättre.

Frågan är bara varför detta har tagit så ini helvete lång tid. Detta borde ha kommit för 10 år sedan. Varför har man inte förstått? Varför har man inte lyssnat? Jag tror svaret är detsamma som för seniorverksamheten. Ett visst mått av självgodhet hade sen en tid smugit sig in, och när man inte ser sina egna brister, då blir man också oförmögen att rannsaka sig själv.

Precis som för seniorverksamheten blev man ödmjuk först när resultatet uteblev, först när det började smärta blev man villig att förändra. Detta är egentligen inget nytt. Det är så alla människor fungerar.

Den som varje år brukar gå och titta på kulturevenemanget MODO-cupen har säkert sett och hört hur lite ljud det är. Det smäller inget, det låter inte, man hör inte det fantastiska ljudet av högfrekventa, elaka spelare som älskar att nagla fast motståndare, åtminstone hörs det inte från Modospelarna.

hullingar

Som det brukar heta – bättre sent än aldrig. Detta är alltså ett mycket bra och viktigt beslut. Att det sedan ska genomsyra hela verksamheten är extra bra. Vi kan därför vara tämligen säkra på att inom några år kommer vi att ha ett antal elaka, högfrekventa spelare som var och varannan match helt schyst knockar motståndarens målvakt och gör jääävligt fula mål. Äntligen kommer vi att få se oömma, modiga spelare med hullingar på kroppen som offrar sitt hjärta för att få in puckskrället.

Hjärta & mod. Mod & Hjärta. Modohjärta


Men jag tycker dessutom att man skulle kunna gå ännu längre. Som jag tidigare varit inne på i denna blogg, borde MODO Hockey påverka Ångermanlands ishockeyförbund så att man tillåter tacklingar. Nu säger säkert byråkraterna att MODO enbart har en röst i hockeyrådet bland Ångermanlands alla föreningar. Visst är det så i teorin, men i verkligheten är det MODO som bestämmer det mesta.

GE OSS TILLBAKA TACKLINGARNA!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack for intiresny Blog