lördag 5 september 2009

71. K-Fab något för Modo?

Premiär för undertecknad på bloggen med ett inlägg om en tänkbar förstärkning och även om texten inte är lika lång och matnyttig som övriga skribenter på bloggen hoppas jag att den kan väcka tankar hos några, kanske värvningsansvariga hos Modo?

Karl Fabricius fick nyligen beskedet av Kent Norberg och Ulf Dahlén att han och Jonas Nordquist kunde börja se sig om efter nya klubbar då Frölunda ville få en mindre trupp. Skulle ”K-Fab” vara någonting för Modo?

”Fabbe” är mycket bra på skridskorna och ganska intensiv i sin spelstil, i den bemärkelsen att han aldrig ger upp innan domaren blåser. Han har aldrig varit någon offensiv dynamo men trots det skrapat ihop helt okej med poäng under sin elitseriekarriär med en poäng ungefär var tredje match och runt 20-25 poäng per säsong. Åldern får dessutom ses som mycket fördelaktig då han inom några veckor fyller 27, vilket menar på att det fortfarande är en utvecklingsbar spelare vi talar om.

Nu är tanken hos tränarduon Horava/Steen att Modo skall återgå till ett spel baserat på mycket skridskoåkning, hårt arbete och bra försvarsspel och det är ett spel som jag tror passar Fabricius som handen i handsken. Att han dessutom har en bra ålder är bara plus då Modo står framför en generationsväxling.

För Karl själv skulle det möjligtvis kunna vara ett lyft att få komma till en klubb där han har all möjlighet att få speltid istället för att harva på i en fjärdekedja i något av de stora lagen.

Men – problemet hos Modo i dagsläget är snarare avsaknaden av offensiva krafter och utan att ta någonting ifrån Fabricius så är han inte en spelare man kan lita på ska producera mycket och ofta. Lönenivån kan också tänkas vara något hög då det är en landslagsspelare vi talar om.

Slutsatsen är att även om Fabricius nödvändigtvis inte är den spelartyp Modo behöver så kan man inte sluta leka med tanken att det troligtvis skulle vara en bra lösning både för ”Fabbe” och för Modo och undertecknad skulle inte säga nej till en kedjeformation med Fabricius, Per Svartvadet och Josh Green.

2 kommentarer:

Björn W sa...

Välkommen till bloggvärlden!

Står avvägningen mellan att utnyttja en pengapåse för Fabricius och att låta den sitta kvar på banken för att se om Haydar senare dyker upp och gör anspråk på den så blir beslutsfattandet ännu mer pikant.

Det samlade omdömet får ändå bli klart positivt om K-Fab skulle presenteras som nyförvärv inom den närmsta veckan.

Undrar dock vem som blir först av oss att publicera en bild på "dagens outfit"? Vi får ju inte förvrida folks bild av bloggandet. ;-)

Mikael sa...

...å andra sidan har ju Mod & Hjärta redan en mode-avdelning :-)