fredag 6 mars 2009

57. Apocalypse 09 - The Jerry strikes back

Den högste ansvarige tjänstemannen i MoDo har idag erbjudit mig och alla er andra att vara med på en "revanschresa".

Den högste ansvarige tjänstemannen i MoDo ångrar inget förutom att han inte förutsåg lågkonjunkturen.

Den högste ansvarige tjänstemannen i MoDo får inte med den här bloggaren på sin personliga revanschresa.

Att man över huvud taget låter VD:n gå ut och dra upp planer för framtiden, be om förnyat förtroende från fans och sponsorer samtidigt som det ska tillsättas en utredningsgrupp som förutsättningslöst ska granska föreningens verksamhet innebär inget annat än att man redan har krossat den utredningens integritet och förmåga att komma med förutsättningslösa förslag för föreningens framtid.

VD och sportchef sitter kvar, så är styrelseledamöternas outtalade vilja.

Styrelsen för resten, är det inte just precis den här typen av uppgifter som den ska klara av att hantera internt? Vad säger egentligen ett sådant här agerande, är det trots allt ett erkännande av att vi idag har en styrelse som mer eller mindre består av små och medelstora företagare i Ångermanland, som inte har modet att bli ovänner med varandra? Som bland sina ledamöter inte har kompetensen att bedöma vad ett tjänsteföretag med tusentals privatkonsumenter över hela Sverige behöver för att utvecklas? Som helt enkelt inte bryr sig?

Att man väljer lösningen med att ta in externa kompetenser i utredningen kan se retoriskt och filosofiskt rätt ut - men vad det oundvikligen också innebär är ett underkännande av kompetensen och integriteten hos de nuvarande styrelseledamöterna. Rimligen borde därför samtliga styrelseledamöter ställa sina platser till förfogande till årsmötet och därmed ge valberedningen en chans att leta efter nya ledamöter med de rätta kompetenserna i god tid innan årsmötet.

För resten, nu när det ändå är utredning på gång igen kanske det vore dags att utredningen kring lockoutsäsongen 2004-05 presenteras för allmänheten. Den var väl inte en rökridå för att kunna rida ut en kritikstorm från jobbiga supportrar och sponsorer?

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med dig till fullo. Jobbar själv som konsult och har dagligen kontakt med företagsledare och VD:ar i olika branscher. Det intryck jag fått av VD Jerry både i media och som svar på mail jag skickat honom om idéer för Modo osv är att han inte inger något som helst förtroende eller respekt i den rollen. Han är säkert en trevlig prick och bra som chef på en viss nivå. Men som VD i Modo Hockey är det fel person, speciellt med facit i hand där allt har misslyckats. Pengar har slängts bort på värvningar som inte ens ett allsvenskt lag hade betalat småslantar för (läs Morrison), marknadschefen (Mia) slutar i protest, Wernblom slutar i protest osv osv. Ny VD är ett måste, mycket viktigare än ny sportchef. Hur ska vi annars kunna hitta bra tränare, bra ledare, bra sportchef mfl om vi inte har en VD som inger förtroende och pondus.