söndag 26 augusti 2007

26. Back in office

Med en ny och, enligt eget tycke, mycket smakfull banner hälsas de eventuellt kvarvarande läsarna av den här bloggen välkomna tillbaka. En sommar som för egen del (bland annat) har innehållit 3-4 doser av den här filmen/vecka.
Nu skall jag alltså försöka hålla en takt på minst ett blogginlägg i veckan utefter de teman som jag angav i senaste inlägget. I den mån överskottsenergi och -tid finns kan det mycket väl hända att det blir fler än så, men mitt tips får bli att de flesta inläggen kommer att ramla in i slutet av veckorna. Problemet med detta upplägg är ju att jag aldrig kan fokusera särskilt hårt på en enskild match eller händelse, men å andra sidan är det ett ganska givet faktum kring elitseriehockeyns upplägg - en enskild supporter kan inte förväntas ha genomtänkta åsikter kring var och en av de 55 grundserieomgångarna och (i bästa fall) 20 slutspelsmatcher. En insikt som, den av mig efter 5 kvartsfinaler så sågade, Harald Lückner satte i liknande ord i den officiella gulddokumentären.

I den lyckades intervjuaren (eller Harald själv?) få fram en hel del tänkvärda poänger för att vara en så pass strömlinjeformad produkt som en av klubben sanktionerad souvenir, men en sak jag fastnade för var just erkännandet att ingen i ett elitserielag kan prestera maximalt i 55 omgångar. Det är egentligen så självklart, men nämns alldeles för sällan, ökningen av antalet hemmamatcher (och intäktstillfällen för klubbarna) från 18 på 1980-talet till dagens 27-28 hade varit omöjlig utan breddade trupper som tydigaste effekt, men även psykologiska downperioder för spelare som under en 36-matcherssäsong med maximalt två matcher i veckan hade kunnat brinna så mycket...eller - i alla fall: lite intensivare, lite oftare.

Tack Harald, för den egentligen löjligt lätta insikten. Guldet har jag ju redan tackat dig för med en handskakning.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det börjar bli väldigt många veckor sedan som löftet om minst ett blogginlägg i veckan gavs. Med andra ord är du skyldig oss ofantligt mycket läsning. Seså, skriv nu! Chop chop!

Björn W sa...

Helt riktigt, och jag kanske skulle köra helt och hållet löftesfritt i fortsättningen? :-)