onsdag 11 november 2009

79. Skicka din ansökan till Fredrik Andersson

Helt allvarligt, hur lätt är det att värva spelare till en stad som ligger vid polcirkeln och laget är överlägset sist i tabellen med en ekonomi körd i botten och en publikkurva hämtad från NASDAQ:s utveckling för ett år sedan?

Räck upp en hand den som tror att det finns kontraktslösa målskyttar som utan hot om repressalier går till en sådan klubb frivilligt?

Skulle jag vara kontraktslös målgörare som väntar på en klubb skulle mitt förstaval knappast vara det avhängda laget med knappt två femmor som viker ned sig i tredje. Laget som glömde att man behöver tre till fyra femmor och inte en när man spelar hockey.

Möjligen finns det ett sätt att värva en sådan spelare. Om jag ska hjälpa sportchef Fredrik att skriva en platsannons så lyder ungefär så här:

Hey you, rightskytt som brukar ösa in mål.

Du får 250-300.000 om du lirar med Foppa i andrafemman. Du ska hålla ned klubban i isen när han passar och du ska in med puckskrället i mål. Du ska gå i säng i tid, inte äta ostbågar och dricka öl och inte fuska med maten eller träning, vara glad och positiv fram till mars.

Tror du att detta skulle kunna vara något för dig kan vi erbjuda dig evig tacksamhet, egen sång på Youtube, egen hejaklack samt en ersättning som motsvarar en svensk metallarbetares årslön, fast i månaden förståss.

Ja, då är du rätt man för jobbet.

Din ansökan ska vara inne senast igår.

Skicka ditt CV till:

Fredrik Andersson
MODO Hockey
Viktoriaesplanaden 1
891 00 Örnsköldsvik

3 kommentarer:

Anonym sa...

Stopp, stopp, inte alla på en gång!

Anonym sa...

Skriv adress: Box 49, 89121 Örnsköldsvik så kanske brevet har större chans att nå mottagaren!

Anonym sa...

lart mycket