tisdag 7 april 2009

59. Jerrys supergäng

Andreas Salomonsson sätter sig packad i bilen och åker dit för rattfylla. Oscar Steen får sitta i fyllhäcken efter att ha slagits med vakter och allmänt betett sig illa under en koncert i Sundsvall. En av de ledande medarbetarna inom MODO Hockey blir allt för full vid en sponsorträff i samband med en bortamatch mot Skellefteå.
En idag kontrakterad målvakt blir så full strax innan elitseriepremiär att denna i medvetslöst tillstånd får bäras hem av lagkamrater. En idag hemskickad målvakt simulerar skada och super till under MODO:s match mot Färjestad och kommer onykter till träning. Oscar Steen och Tommy Wargh stängs av de tre sista elitseriematcherna efter att ha supit till på krogen. MODO spelade då för att överleva och undvika kvalserien och eventuell nedflyttning.

Det här är ändå bara vad som har kommit fram, en inte allt för orimlig gissning är att det finns minst lika mycket som aldrig har kommit fram till allmänhetens kännedom.

Jag har inga moralpaniska invändningar mot att Modochefen är full inför sponsorer, att Salle fyllkör och att Steen slåss med vakter, att målvakterna är dyngraka. Det är så, 10 procent av västvärldens människor tillhör den kategorin som inte kan sluta när de en gång börjat dricka. Det jag vänder mig emot är inte om de är dåliga förebilder eller inte, det är upp till var och en.

Det jag vänder mig emot och blir så inne helvete förbannad på är att man tillåts göra det i MODO:s namn och på så sätt sabba för klubben. Man tillåts försämra lagets prestationer. Folk har ingen lust att betala dyra sittplatsbiljetter, hyra loger när inte laget gör sitt bästa. Sitt bästa kan man nämligen inte göra om man varit drängfull dagen eller dagarna innan.

Den skridskoskickliga forwarden, den stockholmsfostrade centern, de båda målvakterna, den ledande medarbetaren och kanske några till också kan mycket väl tillhöra den kategori människor som egentligen bör undvika alkohol helt, de som en dag kommer att syssla med sådant på heltid. Sådana som på sin höjd ska använda alkohol till att tvätta fönster.

Det är dags att MODO skaffar sig en alkoholpolicy, alternativt att man börjar tillämpa den man har. Om man har någon idag så duger den ej.

Det enda jag ångrar är lågkonjunkturen, sa VD Jerry Häggström på MODO:s hemsida. Mannen som är ansvarig för MODO:s verksamhet utan att ha gjort ett enda fel,enligt honom själv. Han verkar fortfarande leva i den villfarelsen att klubbens alla problem har med amerikanska subprimelån att göra.

Den revansch 09/10 som det pratas om på MODO:s hemsida måste inledas med en ny ordförande och en ny VD, de nuvarande är uttjänta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ord i rättan tid! Man undrar hur lågt klubben kan sjunka...

Anonym sa...

Ja,snart håller dom Timråklass...