måndag 9 oktober 2006

19. Allmän slaskpost #2

Om ni hittills hunnit med att fundera på vilken filosofi herr Awful bygger sitt tänkande på kan det nu slås fast att jag är 100% existentialist, enligt Jean-Paul Sartre. Tråkigt, eftersom jag i och för sig har gillat Kant, sedan jag såg en Kunskapskanal-dokumentär. Men bilden av en gammal småsur gubbe som kan allt och inte ens Charles De Gaulle vågade ifrågasätta är såklart ganska lockande. Sartre får det bli, och jag måste läsa på mer. Kul kollision mellan marxisten Sartre på första plats och mörkblåa Ayn Rand på femte, vilken i sin tur ju beskrev Kant som "ett monster". Det går nog aldrig att använda det här testet för att säga vilket parti man ska rösta på i ett val, och det känns ganska ok för min del.


1. Jean-Paul Sartre (100%)

2. Kant (84%)

3. Prescriptivism (77%)

4. Spinoza (70%)

5. Ayn Rand (70%)

6. Jeremy Bentham (65%)

7. Stoics (56%)

8. John Stuart Mill (55%)

9. Aquinas (48%)

10. David Hume (44%)

11. Nietzsche (40%)

12. Epicureans (39%)

13. Aristotle (37%)

14. Thomas Hobbes (36%)

15. Plato (30%)

16. Ockham (25%)

17. St. Augustine (25%)

18. Cynics (19%)

19. Nel Noddings (13%)

7 600 människor valde i lördags att sätta mening i sin tillvaro genom att besöka Framnäsudden, vilket då var den högsta publiksiffran sedan 10 februari 1967, som tidigare konstaterats här på bloggen. I ett fint och snyggt klippt webbtv-inslag får vi, bland mycket annat, höra Niklas Sundström sjunga "Vad, vad, vad var det..." och Magnus Wernblom prata hemflytt. I ÖAs ljudspår till bildspelet är Harald Lückner jovialisk i största allmänhet, och dessutom verkar han ha släppt lite på sitt tidigare korståg mot ordet "derby". Vilket säkert glädjer Mia Karlsson (och i förlängningen även Ecke).

Matchrapporter från ÖA (kort), officiella hemsidan, Expressen (via TT) samt Aftonbladet (I) och (II). Av dessa finns det läsvärde i officiella hemsidans och Expressens rapporter som förmår måla upp en matchbild samt Aftonbladet (II) som bjuder på reaktioner från Wernblom över banderollen.

Det har sagts förut, men MoDo låg inför måndagens matcher trea i tabellen med, i stort sett, lika många gjorda som insläppta mål. Detta med Europas troligen bäste målvakt längst bak i försvaret, sammantagna faktum som i alla fall för mig gör det glasklart var alla lösa slantar tillgängliga för förstärkningar ska gå. Eventuella forwards som brister i detta läge ska bytas ut mot tillbakakallade juniorer, inget annat.

Inga kommentarer: