onsdag 27 september 2006

15. Allmän slaskpost #1

Det här är en typ av inlägg som exempelvis Arseblog bjuder på i stort sett varje morgon, men som blir lite svårare att bjuda på i det fall man satt sig för att följa ett elitserielag i ishockey från en norrländsk kuststad. Rent mediemässigt bjuder ju inte konstellationen ÖA/TÅ på någon större variation i upplägg eller åsikter längre, av ägarmässiga skäl. Dessutom har jag inte orken att stå för den här typen av inlägg utan just en sådan anledning som den serieledning vilken, tillsammans med dimman, la sig tillrätta över Örnsköldsvik igår kväll.

Jens Näsman dubblerar för ÖA och med en text som lägger fokus på Sundströms avslutande minut, men ändå betar av de flesta av matchens signifikanta händelser. Dessutom använder han sig av tankstreck för resultatredovisningen i matchfaktat. Tjusigt och något som inte är alldeles självklart längre. Hasse Andersson levererar några rader för Schibsted-koncernens flaggskepp, i vilka Niklas Sundström inte svävar på målet när det gäller säsongens målsättning. Wennerholm sällar sig i samma tidning till SBAs hyllningskör. Expressen använder sig av TTs text där Niklas får chansen att hylla den lille, store mannen från Tatrabergens sluttningar. MoDos officiella hemsida skriver nog den längsta beskrivningen av matchbilden, och låter dessutom tränarna komma kortfattat till tals. En längre version av tränarnas bild ges som ljudspåret till ÖAs bildspel.

Hockeycentralen och Hockeymagasinet har rimligen inte haft någon möjlighet att se matcherna med någon av sina ordinarie redaktionsmedlemmar, men lyckas ändå tolka matchbilden på ett gott och kortfattat sätt.

Ska jag försöka konkurrera med/komplettera bilderna som ges ovan så är väl det som brister litegrann hur Djurgården beskrivs i texterna, eller snarare inte beskrivs. I den hela match jag tidigare sett med Djurgården var det just kontringarna och de snabba spelvändningarna som firade stora triumfer och visst hade MoDo problem med dessa även i denna match. Att då lyckas komma undan med en seger efter att ha tappat ledningen i sista perioden tyder om inte annat på en god moral hos de äldre spelare som jag tidigare ifrågasatt, under försäsongen. Viktigt torde också ha varit att Kristoffer Ottosson förblev ganska anonym igår, symtomatiskt här är också att vid det tillfälle hans kedja faktiskt producerade (Dragan) var målet helt och hållet en produkt av en extremt sällsynt tavla från Karol Ks sida.

Från Alfreds horisont är det i alla fall helt klart att Djurgården kommer att kontra till sig en hel del trepoängare i vinter, gärna då på bortaplan, eller varför inte också i de matcher då Globens inramning upplevs som en sådan.

Då släpper jag hockeyn och går lös på lite marknadsföring/design/framställning.

Om det nu ska vara hyfsat reklamfria och behagfulla tröjor, varför inte förstora upp loggan till den storlek som den inte haft sedan 2001-02? Idrottssveriges mest plottriga logga kräver några kvadratdecimeter till för att komma till sin rätt.
Bilden stulen från malmoredhawks.com

Introt
Överskattat diskussionsämne, men det viktigaste borde ändå vara att skippa den stämningssänkande och, med 2 verser, alldeles för långa nationalsången. Den enda anledning att man överhuvudtaget kommer undan med nationalsång är den skumma stämning som skapas i en nedsläckt hall, vilket avslöjades med klarhet efter damallsvenskans försök med nationalsång i solsken, under blå himmel och inför 200 åskådare. Kom igång med matchen istället för att veva 160 år gamla västmanländska folkvisor.

Det bästa MoDo har haft i introväg hittills är för övrigt det första, cirka 1989: nedsläckt hall, åtta symmetriskt placerade röda saftblandare, spotlight på spelaringången och Amii Stewarts "Knock on wood" i högtalarna. Musikvalet kanske går att utveckla, i och för sig.

Publik, igen
För andra matchen i rad var publiksiffran över 6 000 betalande åskådare, vilket aldrig tidigare har inträffat i grundserien för MoDo under elitserietiden. Mycket relevant att skriva om, är det i alla fall att de första 2 matcherna har inneburit ett snitt på 1 000 åskådare över den siffra på 5 500 som budgeten planerats efter. Den ohejdade spenderglädje alla besökare i Swedbank Arena dessutom tycks drabbas av så fort de sätter foten i entréhallen borde innebära att man kan ställa krav på ett mycket kvalificerat nyförvärv på backsidan snart.

Tänk att jag, med min historia av hängslen och livrem, faktiskt kunde skriva en sådan rad. Och det kändes helt rätt för mig.

Inga kommentarer: