lördag 26 augusti 2006

7. Nivåer av likgiltighet

Ett MoDo till cirka 30% bestående av hemmasnickrande och bebismatande Kirschsteigers, 30% juniorer som inte kan förväntas föregå med gott exempel, 10% ännu lätt överviktiga nyförvärv och ytterligare 30% svårkategoriserade individer kan det vara en allmängiltig förklaring till hur laget spelat de inledande träningsmatcherna för säsongen? Ligger sanningen på, eller nära, motivationsförklaringen är självklart inte två målmässigt jämna förluster mot fjolårssemifinalisten i Schweiz något att skriva in på besvikelsekontot.

Ligger däremot likgiltigheten i Harald Lückners oförmåga att entusiasmera är problemet på ett djupare plan. Den uppriktiga besvikelse han ger sken av i både ÖAs och officiella hemsidans rapportering kring matchen tyder på högre ambitioner än att bara acceptera kirschsteigerifieringen av rutinerade spelare i MoDo under sommarmånaderna. Självklart ska han ha fullt stöd i sin besvikelse. Det borde ju vara omöjligt, för någon som följt laget mer än tre år, att glömma svängdörrs- och accepterande- av-sidoprojekts-politiken som var legio i föreningen under lock out-säsongen 2004-05.

Vän av ordning kanske ryggar tillbaka när man nämner säsongen 2004-05 i samband med de spelare som utgör 2006-07 års trupp, men varsågod då: rygga tillbaka. Spelarna 2004-05 hade inte hjärtat med sig inför kommande säsong i april 2004 och de nuvarande spelarna har inte hjärtat med sig inför kommande säsong, och vi är redan framme i månadsskiftet augusti/september 2006.

Ja, det är försäsong och ovanstående ska självklart ses i relation till en tidigare önskan om att MoDo skulle kunna komma åtminstone 1-2 placeringar högre i denna säsongs tabell än föregående, men det centrala är att det finns inget i det årets trupp visat upp som tyder på en sådan förbättring. Tecken på en sådan förbättring måste komma från och med nuvarande situation. Endast tre träningsmatcher återstår, varav den i Umeå knappast kan ses som en riktig värdemätare, oavsett resultat.

Dags att runda av, med en invigningsannons för att få upp humöret.

Inga kommentarer: