lördag 19 augusti 2006

5. Because she's middle England

För att leva upp till löftet om att inte vara en MoDo-blogg och i övrigt börja uppfylla mitt minimanifest vill jag nu säga att: igår så lyckades jag faktiskt se de sista 20 minuterna av den andra delen av "The thick of it" på dess undanskymda och opraktiska sändningstid. Serien (med SVTs titel "Trist, herr minister") är hittills inspelad i 2 säsonger med 3 avsnitt i varje, vilka av SVT tydligen kommer att visas i följd på en gång. Seriens handling ger faktiskt en koppling till mitt tidigare blogginlägg om lokalpolitiker och deras rädsla för "opinionen". Självklar favoritkaraktär, om än inte den påstådda huvudpersonen, är Peter Capaldis koleriska spin doctor "Malcolm Tucker".

Visserligen var jag förvarnad av ett tidigare inlägg på Weird Science, men att man blir beredd att boka upp fredagkvällar klockan 21:30 för TV-soffan var inte en insikt jag väntat mig, den träffade mig bara rakt på hakan. Kort och kärnfullt kan man säga att den sammanfattar min egen syn på europeisk partipolitik med nuvarande alternativ ideologierna som ligger bakom de flesta politiska partier har antingen hundraåriga historier bakom sig och kämpar desperat för att fila ner sina kanter åt höger/vänster eller så har de givit upphov till enfrågepartier med alldeles för starkt fokus på lösningar inom sin egen nationalstat.

Sen är ju Peter Capaldis skotska accent aldrig fel heller.

Intervju med seriens skapare Armando Iannucci på BBCs sajt, samt highlights från de sex avsnitten.

Apropå "middle England" är det såklart TV-soffan som gäller även i eftermiddag, med blicken på Emirates Stadium i Ashburton Grove, och då kan det ju vara helt rätt med att läsa en Guardian-krönika som får effekten att man riktigt kan se framför sig hur det börjar vattnas i munnarna på de hopplösa från andra ändan Seven sisters road.

Haha. Det är grymt.

Inga kommentarer: